Trh práce, politika zaměstnanosti a nezaměstnanost okresu Benešov - Micková, Petra; Postránecký, Josef, 1961-; Markl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou trhu práce, nezaměstnanosti a politiky zaměstnanosti okresu Benešov. Obsahuje část teoretickou, vymezující trh práce, zákonitosti jeho fungování a nezaměstnanost. V další části se potom orientuji na základní charakteristiku okresu Benešov. Následuje část analytická, rozdělená celkem do 4 kapitol, které jsou věnovány nezaměstnanosti, základním faktorům, které formují trh práce v okrese Benešov, politiku zaměstnanosti realizovanou na území okresu a také náhledu na praktickou činnost Úřadu práce v Benešově u Prahy. V oblasti nezaměstnanosti je věnována registrované míře nezaměstnanosti, uchazečům o zaměstnání a vnitřním disproporcím v rámci regionu. V oblasti trhu práce mapuje jeho vývoj v průběhu let 2002 ? 2006, současný stav a strukturu nabídky a poptávky dle kategorií pracovníků. Z hlediska politiky zaměstnanosti nahlíží na problematiku její realizace ze strany Úřadu práce, na druhé straně umožňuje náhled na přehled nejdůležitějších opatření na podporu zaměstnanosti deklarovaných v Programu rozvoje územního obvodu Středočeského kraje.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses