Studie uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce v České republice - Hendrychová, Lenka (2007)
Vysoká nezaměstnanost osob se zdravotním postižením je velký problém, který se nedaří příliš řešit. V následujících kapitolách se budu zabývat možnostmi pracovního uplatnění osob se zdravotním postižením, budu zkoumat jednotlivé nástroje státní politiky zaměstnanosti, aplikované jednak na zaměstnavatele, tak i na samotné osoby se zdravotním postižením, které mají vést ke zvýšení zaměstnanosti této znevýhodněné sociální skupiny. V poslední části práce provedu analýzu zaměstnanosti osob se zdravotním postižením na Domažlicku a budu zkoumat důvody, díky kterým je zde míra nezaměstnanosti této rizikové skupiny mnohem vyšší než celorepublikový průměr.