Specifika účtování a možnosti financování občanských sdružení - Hartlová, Kateřina; Nováková, Štěpánka, 1945-; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je zaměřena na účetnictví a financování občanských sdružení a skládá se ze dvou částí - obecné a praktické. První kapitola se zabývá právní úpravou občanských sdružení, dále jsou uvedeny možné zdroje financování činnosti občanského sdružení a specifika vyskytující se v účetnictví. S účetnictvím jsou též spojeny daně, které jsou předmětem následující kapitoly. Teorie z obecné části je doplněna praktickou částí, ve které byly použity údaje občanského sdružení Fokus Praha.
Vedoucí práce: Štěpánka Nováková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; účetnictví; dotace; stanovy; občanská sdružení; diplomové práce; accounting; subsidies; statutes; civil associations; master's theses