Finanční analýza - Benešová, Zuzana (2007)
Cílem práce je zhodnootit a porovnat hospodaření a finanční zdraví dvou dopravních společností. Teoretická část popisuje použité metody finanční analýzy - horizontální analýza, vertikální analýza, analýza cash flow, pracovní kapitál, zlatá bilanční pravidla, ekonomický normál, poměrová analýza, Du Pontova analýza, Hodnotové ukazatele výkonnosti, Altmanova analýza, indexy IN, Kralickuv rychly test. Praktická část zahrnuje informace o analyzovaných podnicích a aplikaci popsaných metod.