Finanční analýza - Benešová, Zuzana; Boukal, Petr, 1962-2022; Šindelka, Ing; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je zhodnootit a porovnat hospodaření a finanční zdraví dvou dopravních společností. Teoretická část popisuje použité metody finanční analýzy - horizontální analýza, vertikální analýza, analýza cash flow, pracovní kapitál, zlatá bilanční pravidla, ekonomický normál, poměrová analýza, Du Pontova analýza, Hodnotové ukazatele výkonnosti, Altmanova analýza, indexy IN, Kralickuv rychly test. Praktická část zahrnuje informace o analyzovaných podnicích a aplikaci popsaných metod.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses