Makroekonomický vývoj československé a české ekonomiky od roku 1990 - Štefánik, Rudolf; Janáček, Kamil, 1943-2023; Burgerová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem diplomové práce je poukázat na poměrně zajímavý ekonomický vývoj nejprve Československa a posléze již samostatné České republiky. Práce se zaměřuje především na úvodní transformační fází těchto zemí, která vyústila v měnovou krizi a hospodářskou recesi, dále otázce inflačního cílování a nakonec problematice vstupu ČR do eurozóny. Tyto tři etapy ekonomického vývoje nelze sledovat odděleně, ale je potřeba je analyzovat ve vzájemné souvislosti. Dnes je pro ČR z ekonomického hlediska hlavním problémem otázka vhodného načasování vstupu do ERM II a následně do EMU. Pro tento účel bude muset ovšem splnit mnohdy kritizované maastrichtské kritéria.
Vedoucí práce: Kamil Janáček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses