Možnosti čerpání finančních prostředků z fondů EU podnikatelskými subjekty - Kociánová, Barbora; Postránecký, Josef, 1961-; Novotný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Obsahem práce je vytvoření nejen uceleného obrazu fungování regionální politiky ČR v souvislosti se strukturální politikou EU, ale i popsání možností získat finance z fondů EU. Nejprve jsou z obecného pohledu charakterizovány jednotlivé nástroje, principy a cíle uplatňované při uskutečňování strukturální politiky.Následně jsou uvedeny konkrétní možnosti využití finančních prostředků z EU z pohledu českého podnikatele.Pozornost je soustředěna na operační program průmysl a podnikání.Stěžejní částí práce je dotazníkové šetření provedené jak v ČR, tak v Irsku, jakožto země s výbornými zkušenostmi v čerpání prostředků z fondů EU.Vyhodnocené výsledky jsou pak použity pro stanovení takových návrhů řešení, vedoucích k efektivnějšímu čerpání finančních prostředků z EU českými podnikateli.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; Irsko; strukturální politika; strukturální fondy; diplomové práce; Ireland; structural adjustment; structural funds; master's theses