Evropská měnová unie s ohledem na vstup ČR - Klátová, Jana (2006)
Práce je zaměřena na zhodnocení připravenosti ČR na vstup do Evropské měnové unie, stručný popis vzniku EMU a její budoucí vývoj. Obsahuje také hodnocení maastrichských kritérií z pohledu plnění ČR a načasování vstupu do eurozóny. Součástí je také volba vhodného scénáře a výhody či rizika vstupu včetně otázky vhodného načasování.