EKONOMICKÁ PRIDANÁ HODNOTA AKO NÁSTROJ FINANČNEJ ANALÝZY - Kratochvíl, Michal (2007)
Práca sa zaoberá ukazateľom ekonomickej pridanej hodnoty ako nástrojom finančnej analýzy a jeho využitím v Slovenskej republike. Hlavná časť popisuje úpravy účtovného modelu na ekonomický a detailne sú popísané úpravy vedúce k čistým operatívnym aktívam a operatívnemu zisku. Ďalej sú tu prezentované návrhy spresnenia výpočtu jednotlivých zložiek potrebných k výpočtu samotného ukazovateľa. V praktickej časti potom dochádza k aplikáci tejto metódy u konkrétnej spoločnosti. Týmto podnikom je firma na výrobu automobilových komponentov AVC a.s. Čadca.