EKONOMICKÁ PRIDANÁ HODNOTA AKO NÁSTROJ FINANČNEJ ANALÝZY - Kratochvíl, Michal; Marek, Petr; Kaiser, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práca sa zaoberá ukazateľom ekonomickej pridanej hodnoty ako nástrojom finančnej analýzy a jeho využitím v Slovenskej republike. Hlavná časť popisuje úpravy účtovného modelu na ekonomický a detailne sú popísané úpravy vedúce k čistým operatívnym aktívam a operatívnemu zisku. Ďalej sú tu prezentované návrhy spresnenia výpočtu jednotlivých zložiek potrebných k výpočtu samotného ukazovateľa. V praktickej časti potom dochádza k aplikáci tejto metódy u konkrétnej spoločnosti. Týmto podnikom je firma na výrobu automobilových komponentov AVC a.s. Čadca.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses