Finanční hospodaření a účetnictví obcí - Jelínková, Petra (2007)
Diplomová práce se věnuje finančnímu hospodaření a účetnictví obcí. Teoretická část práce se zabývá rozpočtem a charakteristikou jednotlivých druhů příjmů a výdajů územních rozpočtů. Dále je zde také část zabývající se problematikou účetnictví obcí. Praktická část diplomové práce je věnována analýze finančního hospodaření obce Trojovice v letech 2004-2006, včetně výsledků rozpočtového hospodaření. Další část praktické části se zabývá způsobem zpracování účetnictví na malé obci s použitím informačního systému KEO.