Problémy malé firmy ve fázi zralosti a strategický rozvoj podniku - Svatoňová, Lucie (2007)
Obsahem práce je jednak analýza sekundárních dat, podle které je posouzena oprávněnost obav managementu firmy, následně jejich zhodnocení, hledání příčin zjištěného vývoje a návrh nápravných opatření. Analýza problémů firmy nepostrádá porovnání s konkurencí ani analýzu silných a slabých stránek firmy. Z ní vzešly konkrétní možné příčiny, kterými se postupně podrobně zabývám. Zejména je zde zaměření na oblast marketingu a komunikace, kde lze hledat příčinu klesající návštěvnosti. Další oblastí považovanou za podhodnocenou je personální řízení, nedokonalá současná organizační struktura a způsob získávání a motivace pracovníků. Celou prací se pak prolíná kritické hodnocení současného způsobu řízení společnosti a vedení pracovníků z hlediska managementu, vztahu vlastníků a pracovníků a snaha o navržení relevantních opatření, která by mohla v budoucnu vést ke zlepšení.