Analýza problematiky vstupu zahraničních firem na čínský trh - Rezek, Tomáš; Turnerová, Lenka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Účelem této práce je poodhalit faktory, které znesnadňují vstup zahraničních firem na čínský trh. Vedle zřejmých ekonomických překážek, které jsou důsledkem zahraničně obchodní politiky Čínské lidové republiky (ČLR), se jedná především o překážky, které jsou zapříčiněny odlišnou kulturou. Čínská kultura s více jak čtyř tisíciletou historií má i dnes značný vliv na život i na obchodní jednání Číňanů. Je naivní domnívat se, že západnímu způsobu života se podaří vyvrátit zakořeněné tradice, které přečkaly navzdory různým režimům. Proto se v této práci zabývám těmi základními kulturními odlišnostmi, které ovlivňují obchodí vztahy mezi čínskými a zahraničními partnery.
Vedoucí práce: Lenka Turnerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Čína; bakalářské práce; China; bachelor's theses