Vliv organizací na kvalitu života občanů - Kosičková, Dagmar (2007)
Práce poskytuje ucelený přehled o společenské odpovědnosti firem. Vysvětluje, co je považováno za společenskou odpovědnost podniků, jak by se měla společensky odpovědná firma chovat a jaké pro ni z toho plynou výhody. Obsahuje stručný historický přehled přístupů ke společenské odpovědnosti a mapuje současné aktivity na poli měření a reportování společenské odpovědnosti. Na základě CSR zpráv a dalších dostupných informací je pak postavena analýza současné situace společenské odpovědnosti v České republice.