Hodnota strategické flexibility - Očovanová, Dominika; Scholleová, Hana, 1964-; Odcházel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Primárním cílem diplomové práce bylo analyzovat a posoudit strategické investiční rozhodování firmy Lázně Poděbrady a.s. aplikací reálně opční metodologie. Samotné aplikaci reálných opcí na konkrétní investiční projekt předcházela v teoreticko-metodologické části důkladná analýza a syntéza odborné literatury, ale i hledání metodologie, která by mohla být na daný projekt aplikována. Oblastem aplikace reálných opcí, které jsou v praxi často označovány za nejkomplikovanější, jsem věnovala zvýšenou pozornost. Velký důraz jsem dala zejména na analýzu nejistot obsažených v projektu, identifikaci relevantních opcí a zjištění adekvátní míry volatility. Pečlivě stanovené vstupní opční parametry by měly být garancí správných opčních hodnot. Aplikací citlivostní analýzy opcí jsem se snažila upřesnit interpretaci zjištěných výsledků a závěrečných doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; reálné opce; diplomové práce; real options; master's theses