Boj proti světové chudobě - Németh, Ivan; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce je rozdělena do tří tématických částí, první (zahrnující dvě kapitoly) se věnuje obecnému pojmenování chudoby, institucí a jejich programu. Velká část je věnována rozboru Rozvojových cílů tisíciletí stanovených OSN. Ve druhé části se pomocí názorů vybraných ekonomů a příkladu dvou afrických sousedních zemí pokouším pátrat po příčinách chudoby. Ve třetí části představuji konkrétní rozvojový projekt ČR a pomoci rozhovorů a dotazníku zpovídám dva odborníky na rozvojovou pomoc.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses