Zvýšení inovačního potenciálu české ekonomiky vlivem podpory rozvoje vědeckotechnických parků v ČR - Zemanová, Veronika (2007)
Diplomová práce monitoruje současnou situaci vědeckotechnických parků v ČR s cílem zhodnotit jejich vliv na inovační potenciál české ekonomiky. Práce se zabývá analýzou dosavadních výsledků vědeckotechnických parků, hodnotí jejich působení v rámci inovační infrastruktury, vztah s ostatními subjekty inovačního prostředí a vliv na inovační potenciál. Analyzuje možnosti rozvoje vědeckotechnických parků z hlediska finančních a legislativních podmínek. Jedna část práce demonstruje přípravu založení podnikatelského inkubátoru.