Zvýšení inovačního potenciálu české ekonomiky vlivem podpory rozvoje vědeckotechnických parků v ČR - Zemanová, Veronika; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Křížek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Diplomová práce monitoruje současnou situaci vědeckotechnických parků v ČR s cílem zhodnotit jejich vliv na inovační potenciál české ekonomiky. Práce se zabývá analýzou dosavadních výsledků vědeckotechnických parků, hodnotí jejich působení v rámci inovační infrastruktury, vztah s ostatními subjekty inovačního prostředí a vliv na inovační potenciál. Analyzuje možnosti rozvoje vědeckotechnických parků z hlediska finančních a legislativních podmínek. Jedna část práce demonstruje přípravu založení podnikatelského inkubátoru.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; inovace; diplomové práce; innovations; master's theses