Ekonometrická analýza, zajištění kurzového rizika podniku - Šatava, Jiří (2007)
Tato diplomová práce zkoumá možnost zajištění pohledávek nejisté velikosti jedné české strojírenské firmy proti kurzovému riziku pomocí finančních derivátů. K odhadu hodnoty nejistých pohledávek jsou použity ekonometrické techniky, jejichž postupy jsou v práci popsány, stejně tak jako základní vlastnosti finančních derivátů.