Ekonometrická analýza, zajištění kurzového rizika podniku - Šatava, Jiří; Pánková, Václava, 1949-; Havrlant, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato diplomová práce zkoumá možnost zajištění pohledávek nejisté velikosti jedné české strojírenské firmy proti kurzovému riziku pomocí finančních derivátů. K odhadu hodnoty nejistých pohledávek jsou použity ekonometrické techniky, jejichž postupy jsou v práci popsány, stejně tak jako základní vlastnosti finančních derivátů.
Vedoucí práce: Václava Pánková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; finanční deriváty; ekonometrie; diplomové práce; derivative securities; econometrics; master's theses