Proces řízení pohledávek - Horský, Milan (2007)
Práce se zabývá problematikou řízení pohledávek. Předmětem je charakteristika pohledávek a popis metod používaných při jejich řízení. Cílem práce je s využitím teoretických znalostí ukázat nastavení procesu řízení pohledávek v praxi a zhodnotit jeho efektivnost. Zabývá se také diskontní polikou, tedy stanovením výše slevy za předčasné splácení faktur. Podrobněji jsou vysvětleny zajišťovací instrumenty, evidence pohledávek nebo proces analýzy a hodnocení odběratelů.