Proces řízení pohledávek - Horský, Milan; Jurečka, Jan, 1935-; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá problematikou řízení pohledávek. Předmětem je charakteristika pohledávek a popis metod používaných při jejich řízení. Cílem práce je s využitím teoretických znalostí ukázat nastavení procesu řízení pohledávek v praxi a zhodnotit jeho efektivnost. Zabývá se také diskontní polikou, tedy stanovením výše slevy za předčasné splácení faktur. Podrobněji jsou vysvětleny zajišťovací instrumenty, evidence pohledávek nebo proces analýzy a hodnocení odběratelů.
Vedoucí práce: Jan Jurečka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; riziko; pohledávky; diplomové práce; risk; receivables; master's theses