Harmonizace daní v EU - Tisoňová, Kristina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je poskytnout souhrnný pohled na proces harmonizace daní v Evropské unii od jeho počátku až do současnosti. První kapitola vede k vysvětlení základní pojmů a definic důležitých pro pochopení dalších souvislostí. Podstatná část práce popisuje harmonizaci přímých daní a harmonizaci nepřímých daní se zvláštním zřetelem na harmonizaci v oblasti daně z přidané hodnoty a spotřebních daní. Další část práce se zabývá pravděpodobným výhledem do budoucnosti vývoje harmonizace daní v EU. Případným alternativním scénářům a analýze pozitivních a negativních dopadů tohoto procesu je věnována syntetická část diplomové práce.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; nepřímé daně; přímé daně; diplomové práce; indirect taxation; direct taxation; master's theses