Rozvoj mikroregionu Nepomucko se zaměřením na využití fondů EU - Sklenářová, Veronika; Postránecký, Josef, 1961-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem diplomové práce je určení směrů a oblastí rozvoje mikroregionu Nepomucko a nalezení možných zdrojů jejich financování z prostředků EU. Teoretická část je věnována stručné charakteristice regionální a strukturální politiky EU, tj. její význam, vývoj, principy, vymezování územních jednotek, formy pomoci a systém programových dokumentů. Rovněž je zaměřena na předvstupní nástroje a Strukturální fondy EU. Analytická část je zaměřena nejprve na vypracování komplexní situační analýzy mikroregionu, jež vyúsťuje v sestavení SWOT analýzy. Na základě ní jsou posléze vydefinovány oblasti dalšího rozvoje mikroregionu u nichž jsou vždy doporučeny vhodné zdroje financování plynoucí z EU. Je zde také stručně zhodnoceno využití prostředků EU mikroregionem v minulých letech, tj. před vstupem ČR do EU a v programovacím období 2004-2006.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses