Školné na vysokých školách v podmínkách České republiky - ano či ne? - Mahdík, Miloslav; Štěpánek, Pavel; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Prioritně se tato práce (za pomoci především zahraniční literatury) pokuší analyzovat a zhodnotit ekonomickou podstatu statků ?vzdělávání? a ?vysokoškolské vzdělávání? včetně deskripce a zhodnocení školného z hlediska přístupu obecné ekonomické teorie. Následně je pojednáno o konkrétní situaci na trhu s vysokoškolským vzděláváním v České republice a zhodnoceny dopady neschválení školného (jsou-li jaké) na jeho aktuální stav.
Vedoucí práce: Pavel Štěpánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; externality; lidský kapitál; školné; diplomové práce; externalities; human capital; tuition; master's theses