Řešení úpadku podle rakouského práva - Bartečková, Natálie; Hásová, Jiřina, 1954-; Novotný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomové práce ja zaměřena na způsoby řešení úpadku podle rakouského práva. Cílem bylo zachytit současnou právní úpravu rakouského insolvenčního práva, jeho hlavní rysy, procesy (konkurz, vyrovnání, nucené vyrovnání, reorganizace, oddlužení atd.), ke kterým v praxi dochází. Teoretická právní část je doplněna o statistiky jednotlivých druhů řízení, důvodů vzniku insolvence apod. z období let 2003 až 2006. Závěr práce stručně nastiňuje právní úpravu dané problematiky v České republice.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses