Politika rozvoje venkova EU se zaměřením na Českou republiku - Barták, David; Abrhám, Josef; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V diplomové práci je porovnána politika rozvoje venkova EU z pohledu jednotlivých programovacích období. Zahrnuje charakteristiku programů a příslušných fondů (hlavní důraz kladen na aktuální programovací období 2007 ? 2013). Popsána souvislost politiky rozvoje venkova a reformy společné zemědělské politiky. V praktické části jsou charakterizovány hlavní problémy subjektů (zaměřeno na obce) při čerpání prostředků z fondů EU. Pro ověření závěrů zpracován rozhovor se starostou obce ve Středočeském kraji. Jako návrh řešení některých překážek čerpání uvedeno srovnání produktů tří bank v oblasti poradenství a spolufinancování projektů.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; venkov; diplomové práce; countryside; master's theses