Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek - úpravy ČR a IAS/IFRS - Svobodová, Jana (2007)
Diplomová práce se věnuje problematice vymezení, oceňování, odpisování, technickému zhodnocení a účtování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Diplomová práce je zaměřená na srovnání české úpravy a Mezinárodních účetních standardů IAS/IFRS. Závěr práce je věnován praktické části, která ukazuje popsanou problematiku v diplomové práci na konkrétní firmě. Práce v úplném závěru popisuje rozdílné aspekty, které vyplývají z obou odlišných úprav.