PZI jako nástroj zvyšování konkurenceschopnosti ČR - Bouda, Martin; Klvačová, Eva, 1943-2010; Chlumský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem přílivu PZI na konkurenceschopnost ČR. Sleduje vývoj kvantitativních i kvalitativních charakteristik přílivu PZI do ČR. Přibližuje charakteristiky podniků s PZI, jejich vazby s ostatními domácími podniky a způsob financování deficitu běžného účtu platební bilance. Analyzuje i vývoj různých indikátorů konkurenceschopnosti ČR. Na základě analyzovaných dat se autor snaží zhodnotit význam PZI pro konkurenceschopnost ČR a navrhnout další postup vůči PZI.
Vedoucí práce: Eva Klvačová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; investiční pobídky; konkurenceschopnost; diplomové práce; investment incentives; competitiveness; master's theses