Analýza a perspektivy vodní dopravy v ČR se zaměřením na vodní dopravu labskou - Dubský, Stanislav; Eisler, Jan, 1947-; Aster, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Práce analyzuje příčiny současného úpadku vnitrozemské vodní dopravy v ČR a zabývá se možnými perspektivami budoucího vývoje dopravního oboru. Analytická část ukazuje nákladovou funkci českého rejdaře, zjišťuje rozhraní rentability nákladní plavby (bod zvratu), zabývá se environmentálními souvislostmi modernizace labsko-vltavské vodní cesty a ukazuje impliciatní náklady "nulové varianty" této modernizace. Součástí práce je komparace potenciální a hydrologickými podmínkami Labe omezené kapacity vodní cesty a modelový výpočet výše dotačního nároku středně velkého rejdaře z titulu nedostatečného nakládacího ponoru Dolního Labe.
Vedoucí práce: Jan Eisler
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses