Postavení a specifika německé ekonomiky v EU - Brožová, Michaela; Abrhám, Josef; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce zabývá jednotlivými charakteristikami německé ekonomiky a politického systému, v další kapitole jsou rozebrány jednotlivé reformními kroky po roce 2000. Centrální část práce popisuje současnou německou ekonomiku, její ostavení v Evropské unii a komparaci s Francií a Velkou Británií. Na závěr jsou zmíněna specifika Německa, sociálně tržní hospodářství, jeho podstata a současná podoba. Dále je nastíněna problematika nových spolkových zemí, převážná část je věnována ekonomické situaci a trhu práce.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses