Sociální politika, trh práce a demografické aspekty v prostředí EU - Hanuš, Martin; Abrhám, Josef; Turečková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce charakterizuje vývoj sociální politiky v Evropské unii, popisuje význam, který jí členské státy přikládají a analyzuje trendy určující její budoucí směřování. Blíže se věnuje systémům sociální ochrany a snaží se identifikovat hlavní výzvy a problémy, se kterými jsou systémy sociální ochrany v členských státech konfrontovány. Je zde věnována pozornost především problému nezaměstnanosti a demografického stárnutí obyvatelstva, jakož i krokům, které mohou být v této souvislosti na úrovní EU uskutečňovány.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses