Insolvenční zákon - nové způsoby řešení úpadku dlužníka - Zemanová, Magdaléna; Hásová, Jiřina, 1954-; Novotný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce ve zkratce představuje nový insolvenční zákon, který vstoupí v platnost v lednu 2008. Stručně jsou zde shrnuty základní rozdíly oproti stávající právní úpravě, tedy zákonu o konkursu a vyrovnání, a některé instituty úpravy nové. Důraz je kladen na dva nové způsoby řešení úpadku - reorganizaci (pro velké podniky) a oddlužení (pro nepodnikatele). Cílem práce není podrobná analýza insolvenčního zákona, ale spíše stručné shrnutí změn, sloužící jako úvod do problematiky nové právní úpravy.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; oddlužení; diplomové práce; personal bankruptcy; master's theses