Předsednictví České republiky v Radě Evropské unie v roce 2009 - Hájek, Tomáš; Dubský, Zbyněk, 1974-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato diplomová práce si klade za cíl charakterizovat institut předsednictví Rady Evropské unie a provést analýzu organizační i obsahové stránky příprav na jeho vykonávání Českou republikou. Ta se počátkem roku 2009 ujme na šest měsíců role lídra EU, což pro každý stát představuje ohromnou zodpovědnost politických špiček a celé národní administrativy, ale i mimořádnou příležitost pro zviditelnění. Případný úspěch či neúspěch předsednictví totiž bude jedním z faktorů, jež do budoucna ovlivní vnímání České republiky na mezinárodním poli.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses