Specifika podnikatelského prostředí Arménie, srovnání s Ázerbájdžánem - Chačaturov, Viktor (2007)
Diplomová práce se zabývá obecnou charakteristikou, podnikatelským prostředím a obchodními zvláštnostmi Arménské republiky. Cílem této práce je především analýza makroprostředí Arménské republiky, s nepatrným srovnáním se sousedícím Ázerbájdžánem. V první části se práce věnuje všeobecné charakteristice jako jsou důležité historické události během vývoje těchto států, geografickou a demografickou charakteristikou. V dalších částech se práce zabývá politickým a ekonomickým vývojem obou zemí, ale také současnou situací. Další část popisuje samotné podnikatelské prostředí včetně charakteristiky trhů a jejich perspektivou pro zahraniční investory. Závěr prace popisuje obchodní zvyklosti obou zemí a rozdíly mezi nimi.