Specifika podnikatelského prostředí Arménie, srovnání s Ázerbájdžánem - Chačaturov, Viktor; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Kříž, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá obecnou charakteristikou, podnikatelským prostředím a obchodními zvláštnostmi Arménské republiky. Cílem této práce je především analýza makroprostředí Arménské republiky, s nepatrným srovnáním se sousedícím Ázerbájdžánem. V první části se práce věnuje všeobecné charakteristice jako jsou důležité historické události během vývoje těchto států, geografickou a demografickou charakteristikou. V dalších částech se práce zabývá politickým a ekonomickým vývojem obou zemí, ale také současnou situací. Další část popisuje samotné podnikatelské prostředí včetně charakteristiky trhů a jejich perspektivou pro zahraniční investory. Závěr prace popisuje obchodní zvyklosti obou zemí a rozdíly mezi nimi.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses