Pozice mezinárodních smluv v českém právním řádu - Moniová, Eva (2007)
Jádro diplomové práce spočívá v objasnění současné situace: jaká je pozice mezinárodních smluv v českém právním řádu nyní, po přijetí tzv. euronovely Ústavy ČR, účinné od 1. června 2002. Zvláštní pozornost ze široké škály typů a druhů mezinárodních dohod je věnována mezinárodním smlouvám o lidských právech a základních svobodách, které dříve měly) mezi ostatními mezinárodními smlouvami specifickou pozici. Důraz byl kladen také na vztah komunitárního práva ES a vnitrostátního práva ČR a charakteristiky působení evropského práva uvnitř členských států Evropské unie.