Pozice mezinárodních smluv v českém právním řádu - Moniová, Eva; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Pospěchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Jádro diplomové práce spočívá v objasnění současné situace: jaká je pozice mezinárodních smluv v českém právním řádu nyní, po přijetí tzv. euronovely Ústavy ČR, účinné od 1. června 2002. Zvláštní pozornost ze široké škály typů a druhů mezinárodních dohod je věnována mezinárodním smlouvám o lidských právech a základních svobodách, které dříve měly) mezi ostatními mezinárodními smlouvami specifickou pozici. Důraz byl kladen také na vztah komunitárního práva ES a vnitrostátního práva ČR a charakteristiky působení evropského práva uvnitř členských států Evropské unie.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; evropské právo; ústava; diplomové práce; European law; constitution; master's theses