Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky-výsledky a spory o model ekonomickej transformácie - Tomečková, Monika (2008)
Práca sa zaoberá prechodom Československa a Slovenska od komunistického režimu k pluralitnej demokracii a voľbami do NR SR. Hlavný doraz je kladený na proces tvorby modelu ekonomickej transformácie a prijatie resp. neprijatie schválenej federálnej transformačnej koncepcie slovenskou stranou.