Francie a Blízký východ - Šonková, Kristýna (2007)
Práce analyzuje vývoj vztahů Francie a zemí Blízkého východu s největším zaměřením na Stát Izrael a izraelsko-palestinskou otázku.Úvodní kapitola se věnuje nástinu postavení židovské a arabské menšiny ve Francii a jejich vlivu na utváření francouzské zahraniční politiky . Dále je práce rozdělena na čtyři kapitoly podle důležitých historických období, ve kterých je možno vysledovat odlišné tendence ve francouzské blízkovýchodní politice.