Francie a Blízký východ - Šonková, Kristýna; Druláková, Radka, 1973-; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje vývoj vztahů Francie a zemí Blízkého východu s největším zaměřením na Stát Izrael a izraelsko-palestinskou otázku.Úvodní kapitola se věnuje nástinu postavení židovské a arabské menšiny ve Francii a jejich vlivu na utváření francouzské zahraniční politiky . Dále je práce rozdělena na čtyři kapitoly podle důležitých historických období, ve kterých je možno vysledovat odlišné tendence ve francouzské blízkovýchodní politice.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Izrael; mezinárodní vztahy; Blízký východ; Francie; diplomové práce; Israel; international relations; Middle East; France; master's theses