Smluvní zajištění námořní přepravy v mezinárodním obchodě - Horáková, Eva (2007)
Práce popisuje průběh realizace námořní přepravy, charakterizuje nejčastěji používané dokumenty tohoto oboru a vysvětluje jejich užití a funkce, které plní. Dále práce popisuje problémy, se kterýmí se mohou smluvní strany při realizaci námořní přepravy setkat, a chyby, kterých se mohou dopustit, včetně uvedení případných následků. Součástí práce je i rozbor konkrétních sporů z praxe.