Světový rybářský průmysl - Knížek, Jiří (2007)
Práce se zabývá analýzou procesů v rybářském průmyslu a rybolovu ve světovém kontextu v časové rovině od druhé poloviny 20. století do současnosti. Jejím cílem je poskytnout čtenáři detailní náhled do této materie záživným způsobem, samozřejmě při zachování nutné míry obecnosti. Za tímto účelem disponuje práce spoustou ilustrativních, a přitom relevantních, grafických, obrázkových a tabulkových prvků.