Rozpad SSSR a transformace Ruska - Petchenko, Rostyslav (2008)
Diplomová práce zkoumá proces rozpadu Sovětského svazu a vývoj Ruska v období transformace až do roku 2006. Práce zohledňuje jak hospodářský vývoje země, tak i změny v politickém životě, neboť ekonomická transformace je v Rusku mnohem více než v jiných zemích spojena s transformací politickou. Zvláštní pozornost je věnovaná analýze ruské finanční krize v roce 1998.