Zvyšování kvality v podmínkách EU - Žáková, Tereza (2007)
Tato diplomová práce se zabývá certifikacemi jakosti organizací působících na vnitřním trhu EU se zaměřením na výrobní společnosti leteckého průmyslu. Podává přehled o požadavcích, které jsou na organizace kladeny. Popisuje způsob uvádění výrobku na trhu EU a aplikuje tento postup na výrobkovou skupinu leteckého průmyslu. Zmiňuje možnosti certifikací v oblasti ŽP a bezpečnosti práce. Zároveň se DP zabývá motivací společností k certifikaci a poskytované podpoře ze strany EU a ČR.