Postavení Číny v mezinárodním obchodě v posledním období - Jemelková, Jitka; Jakš, Jaroslav, 1937-; Konečný, Čestmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Obsahem diplomové práce je zhodnocení hospodářského vývoje Číny s důrazem na období po vstupu do WTO a její současné postavení v mezinárodním obchodě. Charakterizovány jsou hospodářské reformy, politika otevírání se světu, makroekonomické veličiny, sektory hospodářství, vstup do WTO, role zahraničního obchodu a PZI, obchodní výměna Číny s USA, EU a ČR včetně sporných bodů. Dále identifikuje aktuální témata jako jsou surovinová závislost, vědecko-technologický výzkum, znečištění životního prostředí, práva k duševnímu vlastnictví a příprava na Olympijské hry.
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; zahraniční obchod; Čína; diplomové práce; foreign trade; China; master's theses