Důsledky zavedení eura na strukturální nezaměstnanost v ČR - Zábranský, Jiří; Helísek, Mojmír, 1958-2021; Švec, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce vychází z teorie optimální měnové oblasti. Dává do souvislosti přijetí eura Českou republikou a možný vznik strukturální nezaměstnanosti v důsledku asymetrického šoku, kde hraje roli i ztráta vlastní měnové a kursové politiky. Vyjmenovává odvětví ohrožená asymetrickým šokem, odvětví ohrožená čínskou konkurencí a navrhuje opatření na snižování strukturální nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Mojmír Helísek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses