Role a postavení Francouzsko-české obchodní komory v rozvoji francouzsko-českých obchodních vztahů - Majerová, Eva (2007)
Cílem práce je analyzovat roli Francouzsko-české obchodní komory v rozvoji francouzsko-českých obchodních vztahů. Předpokladem je pozitivní role v rozvoji těchto vztahů. V úvodu je stručně charakterizován vývoj vzájemných hospodářských vztahů mezi Českou republikou a Francií, následuje rozbor právní úpravy, stanov FČOK a hlavních aktivit, kterým se obchodní komora věnuje. Důraz je kladen na podrobnou analýzu činností obchodního oddělení. Dále jsou vyznačeni nejdůležitější partneři FČOK a jejich vzájemná spolupráce s FČOK. V závěru práce je nastíněn možný budoucí vývoj této organizace.