Možnosti financování pronikání malých a středních podniků na zahraniční trhy - Kostřicová, Alexandra (2007)
Práce je zaměřena na zmapování současné infrastruktury pro podporu MSP, jak ze strany státu, tak ze strany soukromých zdrojů. V práci jsou charakterizovány tradiční metody financování exportu v podobě úvěrů, leasingu, factoringu, ale také alternativní formy financování prostřednictvím rizikového kapitálu apod. Část práce je věnována institucím poskytujícím finanční podoru MSP v ČR. Jedná se zejména o ČMZRB, ČEB, EGAP a také o státní příspěvkové organizace CzechTrade a CzechInvest.