Možnosti financování pronikání malých a středních podniků na zahraniční trhy - Kostřicová, Alexandra; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Vondrák, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce je zaměřena na zmapování současné infrastruktury pro podporu MSP, jak ze strany státu, tak ze strany soukromých zdrojů. V práci jsou charakterizovány tradiční metody financování exportu v podobě úvěrů, leasingu, factoringu, ale také alternativní formy financování prostřednictvím rizikového kapitálu apod. Část práce je věnována institucím poskytujícím finanční podoru MSP v ČR. Jedná se zejména o ČMZRB, ČEB, EGAP a také o státní příspěvkové organizace CzechTrade a CzechInvest.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; financování; diplomové práce; financing; master's theses